castellano

Activitats +

Plegats

Platja: Cada dimecres, de 10’00h a 11’30h, anirem a la platja situada al mateix càmping. Per aquells que escullin les colònies de la Setmana Especial (19 al 23 de juliol) cada dia anirem a les diferents platjes que es troben a prop del càmping 3 estrellas Costa Brava a Palamós. En alguns casos realitzarem activitats preparades, com les esmentades a la 4ª setmana de Casal i, en altres, simplement aportarem material de jocs i esports per tal que la canalla en pugui fer ús. Quan els nens es banyin hi haurà sempre un monitor dins de l’aigua, marcant el límit de la zona de bany. La seguretat és prioritària.

Racons: Els Racons són activitats dirigides que abasten des del final de l’esbarjo personal després del dinar, fins a última hora, i que tenen com a característiques principals el joc i la relaxació.

Després de dinar, tothom compta amb una estona, d’una mitja hora aprox., durant la qual juga –llegeix, observa, pensa...– lliurement, sigui sol, o acompanyat. A continuació monitors i ajudants organitzen els espais on es realitzaran els Racons del dia, que solen ser entre 2 i 4, segons els monitors disponibles. Els Màgois queden amb els seus monitors. Els Màgises i Alchimistés poden escollir entre seguir jugant lliurement, o participar dels racons preparats pels monitors. Els Dimiourgoí es munten els seus propis racons, amb el material proporcionat per Joggi Dalmar. Un cop compromesos amb una activitat, vetllem per tal que hi romanguin fins a la seva finalització.

Aquest Casal, aportarem 2 blocs de propostes, una específica setmanal -relacionada amb les activitats del matí- i una altra més general, quedant de la manera següent:

Racons específics
1ª setmana: Biblioteca “màgica”
2ª setmana: Espai de Cal·ligrafia
3ª setmana: Entrevistes fantasmàtiques (plenes d’absurds, incoherents, gracioses)
4ª setmana: Papiroflèxia creativa
5ª setmana: Jocs de “coco”

Racons generals (els de cada dia)
Pàdel; Estratego; Pirogravat; Artesania (polseres, collars...); Cançons; Històries de por; Jocs (de taula, de carrer, del món...); Taller de lectura; Disfresses; Contes del món; Esports.

Ordre del Clau: Cerimònia durant la qual s’acomiada a les persones que marxen cada setmana del Casal i que finalitza amb el lliurament d’un petit record. Està íntimament relacionada amb l’ambientació general i, entre altres coses pretén deixar un bon record, estimular l’esperit de superació, i cohesionar el grup.

Mercat de Bescanvi: Dediquem el matí del divendres de la 2ª setmana –aquest any el 9 de juliol–, durant el qual els nens de totes les edats bescanvien jocs, joguines, llibres, artesania, i bibelots de tota mena. Enguany estarà ambientat en el món màgic. Així, al llarg de tota la setmana, i durant l’estona de racons, es fomentarà l’aportació de joguines i/o elements que els nostres usuaris/es vulguin bescanviar el divendres.

Es comença amb el muntatge de tot el que s’ha aportat sobre taules decorades.

A continuació els nens acudeixen a negociar, intercanviant amb qui vulguin all en el que estiguin interessats.

Els monitors s’encarreguen de vetllar per evitar abusos, o per aconsellar intercanvis profitosos per ambdues bandes.

Activitat dels dimecres: Dediquem cada dimecres a una activitat conjunta inter-edats a la platja. Gràcies a la disponibilitat de la sorra i l’aigua de mar, proposem activitats íntimament relacionades amb l’Ambientació / Centre d’interès del Casal. Aquest any, segons les setmanes proposarem:

1r dimecres: Escultures a la sorra: Monuments màgics de l’Antiguitat (Torre de Babel, Piràmides d’Egipte, Partenon, Hiu-ji, Temple d’Ur; Zigurat)
2n dimecres: Reproducció de castells fantàstics ( Bran, Neuschwanstein, Alcazar de Segovia, Niu d’oreneta...)
3r dimecres: Logo a la sorra – en 3D - de les diferents escoles de màgia, 1 x grup, del Casal.
4t dimecres: Concurs de grans forats -cavernes d’essers màgics i desconeguts- a la sorra.
5é dimecres: Proesa entre tot el col·lectiu del Casal: Muntanya de sorra?, Avió gegant?, Enterrament de tothom a la sorra?... Ja veurem el que ens dona la imaginació.

Festa de Famílies: Convidem a les famílies del Casal a que passin un divendres amb tot el grup. Aquest any, la trobada serà el 30 de juliol, i els nostres visitants es podran dividir en dos grups de lliure elecció:

A continuació anirem a la piscina a donar-nos un bany comunitari.

Dinarem al menjador tots plegats.

La jornada conclourà amb la cerimònia de l’ordre del clau davant de tothom.

Joc de Rol

Ningú sap d'on va sorgir MAGLAND, però es sospita que tot va començar en el món humà.

El seu territori abasta un espai immens de la Terra dins de la Terra. No existeix una capital del regne com a tal. La reina viu al seu castell 🏰 ARBRAGÎC, una mena d'arbre fortalesa volant, amb la que es trasllada on vol.

MAGLAND està dividit en 5 Territoris, o Klans: Lavyrinthos, Hipérbole, Troia, Aurora, i Prospatia (Esforç), governats per una reina. Va ser escollida per les 5 magues, una per cada Klan. Cadascuna d’elles va dipositar part del seu poder a l’interior de SOÎS, el ceptre que la monarca ha de portar sempre a sobre.

Als orígens de MAGLAND va existir un 6è Klan: Dynami (força). Cekdeviol, la seva maga, es va negar a sotmetre’s a l’autoritat de la reina. Els seus habitants van decidir marxar de la Terra dins de la Terra, i es van instal·lar a l'interior d'un volcà apagat. Mai més s’ha tornat a saber d’ells.

SOÎS ha desaparegut, a l’igual que la confiança de les 5 magues en La reina, obligada a recloure’s en 🏰 ARBRAGÎC. Les magues li han donat un termini de cinc setmanes per recuperar el ceptre màgic. En cas contrari el caos s’apoderarà dels 5 territoris, provocant la guerra que determinarà la fi de MAGLAND. Si això arriba a passar la Humanitat sencera, sobre tot la canalla, perdrà tot allò que, de tant en tant, la torna meravellosa. La imaginació, la inspiració, la fantasia, els somnis, tots ells deixaran d’existir , i no seran ni tan sols un record per a les generacions futures.

La reina diposita el seu destí de MAGLAND en mans de BoiCheroki, el seu majordom, meitat savi, meitat guerrer, meitat humà, i meitat mag.

Per portar a terme la seva missió Boi s’escapoleix, i apareix al món dels pensants, que és com els maglanencs ens anomenen. Té la intenció de reclutar un grup de voluntaris que l’ajudin a trobar el ceptre desaparegut.

Pei i Yú són dos amics inseparables que viuen a prop de l’entrada que comunica MAGLAND amb el nostre món. Encara no ho saben, però les seves vides canviaran radicalment a partir d’un dia qualsevol d’estiu...

Setmana Especial

Aquest nom se li dóna a la Setmana de Colònies (simultània amb la setmana d’activitats de casal al càmping 3 estrellas de Gavà) que passarem al Camping 3 estrellas Costa Brava, de Palamós, des del dilluns 19 al divendres 23 de juliol. Podran accedir-hi tots els nens del Casal, d’entre 6 i 18 anys, i en un nombre mai superior a 40 persones. Les activitats tornaran al voltant d’un centre d’interès relacionat –igual que al Casal- amb la màgia i, en aquest cas, els enigmes. Així, desenvoluparem un Cluedo al qual participaran tots els membres de la Setmana Especial, i al qual s’haurà d’esbrinar qui ha estat l’assassí/na del gat del primer bungalow, així com l’arma, i el lloc del crim; Visitarem -amb l’objectiu de banyar-nos, i jugar- a peu les cales dels voltants, deixant a l’elecció del grup les diferents alternatives; Durant les nits, abans de ficar-nos al llit, jugarem a l’Estratego, farem una batalla d’espelmes, escoltarem una història de por, i ens disfressarem de mags/es per a la celebració de l’ordre del clau. I ens aprofitarem de la bellíssima piscina del càmping; i tindrem molts bons àpats, i...