castellano

Activitats +

Plegats

Piscina: Cada dia, de 11’45h a 12’45h, a la piscina del càmping. Cada monitor acompanya al seu grup. A banda dels socorristes, i a més de banyar-se amb els nens/es, sempre hi ha, fora de l’aigua, entre 1 i 3 monitors que vetllen per la seguretat dels banyistes.

Platja: Cada dimecres, de 10’00h a 11’30h, anirem a la platja situada al mateix càmping. Tret del dilluns de la Setmana Especial 15 de juliol- en que anirem a la Platja del Trabucador, al Delta de l’Ebre. En alguns casos realitzarem activitats preparades i, en altres, simplement aportarem material de jocs i esports per tal que la canalla en pugui fer ús. Quan els nens es banyin hi haurà sempre un monitor dins de l’aigua, marcant el límit de la zona de bany. La seguretat és prioritària.

Racons: Activitats dirigides que abasten des del final de l’esbarjo personal, fins a última hora, i que tenen com a característiques principals el joc i la relaxació. Aquest any farem: Jocs (de taula, de carrer, del món...), Cançons, Històries de por, Taller de lectura, Disfresses, Pirogravat, Artesania (Polseres, collars...), Estratego, Contes del món, i Activitats esportives, aprofitant les pistes de Fútbol, pàdel i minigolf que el càmping posa al nostre abast.

Ordre del Clau: Cerimònia durant la qual s’acomiada a les persones que marxen cada setmana del Casal i que finalitza amb el lliurament d’un petit record. Està íntimament relacionada amb l’ambientació general i, entre altres coses pretén deixar un bon record, estimular l’esperit de superació, i cohesionar el grup.

Mercat de Bescanvi: Dediquem el matí del divendres de la primera setmana, durant el qual els nens de totes les edats aporten jocs, joguines, llibres i bibelots de tota mena. Es tracta de negociar, i bescanviar amb qui es vulgui. Els monitors s’encarreguen de vetllar per evitar abusos, o d’aconsellar a qui ho demana. Aquest any, i acords amb el centre d’interès farem un mercat molt CIVILITZAT.

Activitat dels Divendres: Dediquem l’últim dia de cada setmana a una activitat conjunta inter-edats. Així comptarem, seguint l’ordre de les setmanes del casal, amb: un Mercat de bescanvi (5/7/19), una Ciutat del futur (12/7/19), i un Judici (26/7/19) inspirat en un cas que sigui de l’interès de la canalla, i supervisat per mares i pares del Casal, professionals del Dret.

Festa de Famílies: Convidem a les famílies del Casal a que passin un divendres amb tot el grup. Enguany, podran assistir al judici que celebrarem el dia 26 de juliol, com a colofó del Casal.

Joc de Rol: “Civilitas”

Corre l’any 2252. La Humanitat, cansada de conflictes, i desesperada per no poder aconseguir un món més just, posa el govern del planeta en mans dels robots. Tot d’una desapareixen problemes tan arrelats com la recerca de feina, l’alimentació, l’habitatge, o les guerres. Els camps són llaurats per màquines summament eficaces, que proporcionen els aliments necessaris per a nodrir a tothom. Cap humà “de mena” no menja animals ni ous. Les diversions són organitzades pels robots i, fins i tot, els naixements estan tan ben planificats, que el planeta ja no pateix l’antic problema de la superpoblació. Hom estudia fins als 25 anys i, després, cadascú escull un lloc de treball on hi serà fins a la seva jubilació. Així, el mateix dia del setantè aniversari, i després de celebrar una gran festa, els homenatjats són portats a “l’Illa dels Plaers”, on viuran fins a la seva mort, amb totes les seves necessitats cobertes. Sembla que tothom és molt, i molt feliç, però...

Tot canvia de pla quan dos nens, la Zadiya i l’Humbert, es colen – per acompanyar al seu avi, encara i que està terminantment prohibit- a una de les naus que porten als jubilats a l’Illa dels Plaers. Allà descobreixen que el plaer és una sensació negada a tot aquell que arriba a l’illa, ja que els nouvinguts, no només són despullats de tots els seus béns, sinó que a més... La descoberta fa que tots tres –nens i avi- retornin a casa seva. Després d’esborrar els seus rastres telemàtics, els nostres herois fugen al bosc, on s’hi amaguen i organitzen un grup revolucionari al que li posen el nom de CIVILITAS, en honor a l’antiga civilització romana. El seu objectiu principal és l’eradicació de tot robot sobre el planeta. Si no ho aconsegueixen la Humanitat té els dies comptats.

La traïció d’un dels seus membres -un ingenu abduït per les màquines- posa al descobert les intencions de CIVILITAS amb els robots. El Gran Cervell, el cap robòtic, dóna via lliure als MOTORAR, o “MODERNS TIMES OF ROCK AND ROLL”, un comando de cyborgs especialitzat en la captura, i “reinserció” d’humans “esgarriats”.

Però encara hi ha una darrera esperança pels nostres amics: si aconsegueixen convèncer a la doctora Van de Verde –la reputada investigadora en intel·ligència artificial- de les perverses intencions dels robots, restarà una petita possibilitat de fer front als MOTORAR abans que no se’ls tirin a sobre. En cas contrari les noves generacions de robots es nodriran amb els cervells dels membres de CIVILITAS, I, ja sí, serà imparable l’extinció de l’espècie humana.

Setmana Especial

Aquest nom se li dóna a la Setmana de Colònies que, aquest any per primer cop, passarem al Delta de l’Ebre, des del dilluns 15 al divendres 19 de juliol. Podran accedir-hi tots els nens del Casal, d’entre 6 i 17 anys, i en un nombre mai superior a 50 persones. Les activitats estaran dividides entre el matí i la tarda. Així, tothom prepararà i posarà en escena de la comèdia musical “un dia a la vida del bosc perdut” des de que ens llevem fins al dinar.

Durant la tarda, el grup de joves (Zhöngguó), es dedicarà a la descoberta i recollida de dates biològiques de la regió del delta en bici. La resta de nens gaudirà de la piscina, així com d’excursions esporàdiques pels voltants del Poblenou del Delta.